12/08/2011

o36_-_prima mea leapșă (a se citi pe un ton plin de mândrie și patriotism)

încep cu o leapșă preluată de la Sol Ni., care își schimbă prea des titulatura --- precum pe blogu-mi de recenzii literare, unde îmi storceam creierii s-o completez cu cărți, această listă îmi cere filme favorite, așezate după abecedar; să purcedem, zic. 
a; american beauty (posibil singurul film de doamne-ajută al lui wes bentley)
b; beetlejuice (partly winona ryder, partly the fun of it); breakfast at tiffany`s (am un cult pentru audrey hepburn)
c; cinderella man (pentru că, pe atunci, orice film cu russell crowe era sacru)
d; die fetten jahre sind vorbei (mein kultfilm, ja)
e; east of eden (și acum îmi doresc să îl revăd, părerea mea datând din era alb-negru, maramureș și vârste cu o singură cifră; creeed că mi-a plăcut cinematografia - și parcă era pe acolo și james dean?!)
f; 
g; gone with the wind (la fel ca în 90% dintre cazuri, cartea bate filmul, daaar și acesta își are părțile mai mult decât irezistibile); girl, interrupted (până la un punct, este un film despre mine); gia (pentru că, la început, și angelina jolie făcea filme bune); gladiator (x8, scenariul? pe de rost; și în plus, citam din el inclusiv pe budă --- the general who became a slave; the slave who became a gladiator; and now the people wants to know how the story ends --- împușcați-mă ACUM)
h; horatio hornblower, fără discriminări
i; il divo (strict pentru cinematografie, întrucât subiectul și tot restul --- de necomentat)
j; 
k;
l; le fabuleux destin d`amélie poulain (mai puțin de crăciun, cu lacrimi)
m; mama (exact, este o coproducție franco-ruso-română cu balerini și titi surul :D*); my fair lady (din nou audrey, și cel mai bun musical al tuturor timpurilor, după părerea mea)
n; (the) notebook (uneori sunt siropoasă, dar promit că îmi trece repede!)
o;
p; pirates of the caribbean (în special primul, pentru că deh, e cel mai inventiv, inovativ și funnneeehhh, apoi al doilea, pentru will-fără-de-cămeșă, și finally ultimul, pentru că am bocit de m-a luat gaia în cinematograf chiar); (le) pacte des loups (în principal, pentru jean-françois); (the) patriot & peter pan --- ambele în versiunea jason isaacs, pentru că... e jason isaacs!
q; 
r; robin hood, prince of thieves (varianta kevin costner christian slater); robin hood, men in tights (cel mai bun film realizat de mel brooks); rob roy (pentru unul dintre cei mai credibili villains din istoria cinematografului, și pentru liam neeson în floarea... munților)
s; (the) sound of music (chiar îmi este dor de el)
t; the charge of the light brigade (a se vedea east of eden, e tot cam așa); the breakfast club (pentru că nu poate lipsi din cinemateca niciunui nostalgic); the last of the mohicans (pentru că l-am văzut de 12 ori și am făcut praf batista de fiecare dată)
u;
v; veronica (tot elisabeta bostan rulează); (the) village (ca să nu înghesui la T și acest film care m-a convins timp de un an să nu port roșu)
w; wristcutters: a love story
x;
y;
z;


* cântecul lui titi, neprețuit:

așa cum mă așteptam, trebuie să îmi mai pun gândurile în ordine înainte de a reuși să finalizez această listă în care am trișat maxim. previzibil. este vorba, în fond, de mine și de filme - problema fiind că, în ultima vreme, n-am mai văzut decât câte o serie-două dintr-un serial prost produs promițător de către sy fy, sau cel mult jumătate din câte un film ”de ultimă generație”, stil sucker punch; meh. nu mai am timp/dispoziție să mă uit la filme. un singur tiff n-am văzut, festivalurile le-am ratat cam pe toate --- trebuie luate măsuri. 

există și o temă pentru astăzi, într-o postare nouă, mai pe târziu. pe moment, viața mea conjugală pare să-și revină, iar eu am o rochiță-neglijeu tare finuță, cadou maltez, cu care m-am simțit magnific ieri și pe care țin să o laud fără să o arăt. iac-așa. 

șiii cine doresc să o preia (leapșa)? păăăi, oricine citește și-i place, zic.

No comments:

Post a Comment