01/07/2011

o11_-_de ce nu-mi știi?

aceasta este o parafrază inteligibilă și nu inteligentă a faimosului titlu de ce nu-mi vii. cred, cel puțin, că exista. de parcă eminescu îl scornise. y/n? who guesses gets a cookie. cu toate că numai despre prăjituri nu doresc să polemizez acum; mi-au sufizat cele imprăștiate pe hol în urmă cu niște seri, din motive serial killer de idioate. despre idioțenie și vederi înguste și păreri meschine se va scrie, așa ar trebui.

nu îmi mai suport o pisică. voi părea desigur lipsită de sentimente dacă voi afirma că, din două pisici, una se dovedește constant puf alb, iar cealaltă puf gri. aș istorisi diafimul chiar acum, dacă nu m-ar presa chestiuni stringente. e povestea care mi-a bântuit copilăria. și adolescența. și mi-o amintesc și acum. am fost eu însămi ba puf alb, ba puf gri. au fost și alții. nici unul precum pisica vinovată, care, spre deosebire de pufa albă, e incalificabilă și ar trebui vârâtă cu sila într-o casă de corecție pentru pisici năroade. aș putea sponsoriza una, întrucât să o conduc... și cum să expulzezi o singură pisică? mai ales când nu e preferata ta; când se întâmplă să facă a mia prostie și ți se spune, păi pe tine te-a ales. grozav. puf gri needs to crawl under the furniture and get a life.

nu îmi mai suport nici jumătatea. am senzația că nu înțelege. am senzația ca nu îl înțeleg. trăim în lumea noastră neînțeleasă și neînțelegătoare în care orice pas înainte e tremurat, nuanțat, iar orice pas înapoi, genune, că tot ziceam de eminescu. și uneori aș vrea să fiu din nou în septembrie, să fiu altfel, să zic altfel, să fiu atunci cu mintea de acum, atunci, când încă nu erau lucruri pierdute și încă nu învățasem să ne mințim.

alexandru andrieș a zis-o bine, cu a lui cea mai frumoasă zi.

de aceea nu recuiesc nimic astăzi, și nici la borgias nu mă uit. pentru că mă plictisește.





5 comments:

  1. Câte episoade-ai rezistat? Eu m-am uitat compulsiv la vreo 7. Iar Camelot, nunu.

    http://media.tumblr.com/tumblr_lmhyjaEafP1qzg7ck.gif

    cuuum să nu-ți placă?

    ReplyDelete
  2. bine bineee, așa da. ca-n gif. îi încă disturbing din pricina lui will smith. n-ai înțelege.

    din borgias am rezistat fix 40 de minute, or so. fătălăul ăla de cesare îi place tajanei; asta spune tot. față de ce e prin cărțile citite acum 1000 de ani fericire, this cesare sucks balls.

    camelot, fie, nu. acum aș avea nevoie de un ciocan pneumatic în cap sau de un sport violent, totuși.

    ReplyDelete
  3. Camelot nu, adică da? :))

    ReplyDelete
  4. m-am uitat la primul episod. it was meh. și violența e mult mai insuportabilă decât în thrones for some reason.

    ReplyDelete
  5. E mult mai degeaba :) Și cumva forțat.

    ReplyDelete